Зробити домашньою|Додати в обране
 

Сайт храму Різдва
Пресвятої Богородиці
Херсонської єпархії УПЦ

 

По благословенню
митрополіта Херсонського
і Таврійського Іоанна

 

ПРО МОЛИТВУ

Автор: Иоан від 28-12-2011, 08:44
 В молитві ми розмовляємо з Богом , а в Святому Письмі Бог розмовляє з нами. Чи знаєте ви, що таке молитва? Молитва – це жива розмова з Богом, тому, що Бог нас завжди бачить і чує, а відповідає Він нашому серцю. В церкві молитву читають на церковно-слов»янській мові. Як ви думаєте, коли потрібно молитись ?. Більшість відповість, що тільки зранку і ввечері, але насправді молитись потрібно набагато частіше - перед вживанням і після вживання їжі, перед та після навчання, молитись треба завжди перед початком любої справи за яку ми беремось, а також брати на неї благословення у священника ( про це ми поговоримо з вами пізніше). Молитися можна завжди. Деякі святі усамітнювались в пустині, щоби цілими днями і ночами розмовляти з Богом. В своїх молитвах вони просили не тільки за себе. Але й за інших людей. Прикладом такого молитвеника є Святий Серафим Саровський, який тисячу днів і ночей безупинно молився на камені Господу. З однієї
сторони молитва це важка праця, а з іншої – велика радість спілкування душі з Богом. Ця радість приходить коли відносини з Богом стають особистими, довірливими і відповідальними. В молитві ми звертаємось до Бога відкриваємо себе Його волі і намагаємось почути і зрозуміти Христа. Дуже добре кожного вечора згадувати що в цей день з нами відбулося світлого і доброго, та за всі ці благодіяння подякувати Богові. Пригадати що за цей день ми зробили правильно, про що жалкуємо і попросити за це прощення. Така молитва допомагає побачити краще самого себе, своє життя, своє відношення до людей і до Бога. І не забудьте помолитися сьогодні за всіх люблячих і близьких вам людей, а також за ворогів і тих які вас образили.
 
Піст і молитва – це два крила християнина, які возносять їх на небо.